„Meddig lesz még úr a betyárság
És pulyahad mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?”

Facebook

erpatakibetyarok.blog.hu

2011.12.21. 11:01 sok lúd

Érpatak: ahol a szart is addig csiszolják, ameddig nem fénylik!

Óriási meglepetés, ahogy Magyarországon sok helyen hirdetik, milyen jó Érpatakon lakni.
Ez a blog azért született, hogy mindenki megismerhesse a valódi körülményeket, milyen
igazából Érpatakon esetleg csak túlélni a mindennapok gyötrelmeit. Milyen érzés teljesen
kiszolgáltatva, mélyszegénységben, teljes diktatórikus vezetés mellett élni: robotolni esőben, szélben, fagyban a csodálatos közmunka programban, ahol mindegy, hogy szakad az eső, a nőknek is 8 órán keresztül árkot kell ásni, rongyos 47 ezer forintért. Amikor nem kapják meg a jogos járandóságukat, csak egy papírt dugnak az orruk alá: írd alá! Ha nem? 3 évig semmilyen ellátásban nem részesülhetsz! Az idézőjeles szép fejlődést, amikor semmi sem épül, minden csak a negatív irányba halad.

De Érpatakon élni jó, itt kolbászból van a kerítés is. A polgármester úr végighaknizza az
országot, bíróságról bíróságra jár. Nem is csodálom, hogy ezek mellett nem jut ideje arra,
hogy szétnézzen azon a településen, amit szolgálnia kellene. Remélem, a két fellépése
között néha rápillant erre a blogra, talán rájönne, hogy mi is zajlik itt Érpatakon. Csiszolják, fényesítgetik a szart, hogy a médiában el lehessen adni. Ha érdekel, hogy milyen a valódi élet az itt lakók szemszögéből, látogass vissza, és kövesd figyelemmel ezt a blogot!

Sok lúd

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erpatakibetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr693452048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

érpataki 2011.12.21. 12:56:50

KEDVES LÚD A SOK KÖZÜL!A POSTÁSOK IS ÉS MÉG SOK MÁS DOLGOZÓ EMBER MEGY DOLGOZNI ESŐBEN,HÓBAN FAGYBAN.A MUNKA AZ MUNKA ÉS NEM IDŐJÁRÁSHOZ VAN KÖTVE!AZ A 8 ÓRA ,AMIT ÖN IR LUDACSKA,JÓ HA KITESZ 3ÓRÁT,MERT ENNYIT TÖLTENEK MUNKÁVAL A "MÉLYSZEGÉNYEK",ÉS EZT MINDENKI LÁTJA,AKI BÁRMELYIK ÉRPATAKI UTCÁN ELHALAD.A NŐKET PEDIG MÉG SENKI SEM LÁTTA ÁRKOT ÁSNI,MERT NEM IS ÁSTAK,EGY KIS SZEMÉTGYÜJTÖGETÉSÉRT PEDIG NAGYON IS JÓ EZ A "SZAROS"FIZETSÉG!SZEMÉLES UTÁLATÁT ÉS IRIGYSÉGÉT A POLGÁRMESTERREL SZEMBEN ,NE IGY HAZUGSÁGOK IRÁSÁVAL FEJEZZE KI LEGYENSZÍVES!IGENIS DOLGOZZANAK ÉS NE MÁSOKON ÉLŐSKÖDJENEK A "MÉLYSZEGÉNYEK"!MI A LÓFASZ ZAJLANA ÉRPATAKON???AZ ZAJLIK,HOGY SOK EMBER MUNKÁT KAPOTT!!ÉS ÖRÜLJENEK NEKI!!

xkolbászx 2011.12.21. 15:26:32

felháborító, hogy dolgozni kell! nem jár a semmittevésért a pénz :DD

teddy86 2011.12.21. 17:06:40

Én nem láttam még nőket árkot ásni,és ha kell nekik az a rongyos 47ezer Ft,akkor igen is dolgozzon meg érte,amit nem is lehet munkának nevezni!!!Egy kis szemét szedés az lófasz semmi.Lehet őket látni,amint épp "dolgoznak",hát mit is mondjak nem erőltetik meg magukat.És mivel megy ezért csak kell neki a rongyos pénz.Miért nem mennek el egy gyárba dolgozni,mert ott már tényleg dolgozni kéne!Ennyit a nagyokosokról.

Czirok Péter · http://www.romalap.eu/ 2011.12.21. 18:54:16

@érpataki: Akkor dolgozz napi 8 órát ennyiért úgy, hogy ebből még egy petákot sem látsz, mert a rezsidre sem elég. Ne a szád járjon, hanem irány árkot ásni! Vagy te úgy gondolod, többet érsz, mint egy közmunkás? Hidd el, annyit sem!

Czirok Péter · http://www.romalap.eu/ 2011.12.21. 19:00:22

@érpataki: Még valami, te érpataki, a nagybetűkkel írás kiabálás, vagy bunkóság...

sok lúd 2011.12.21. 19:09:08

@érpataki: Örülök, hogy megtaláltad a Caps Lock billentyűt, megnyomhatod még egyszer. Örülök, hogy Te biztos azon érpataki emberek közzé tartozol, aki jól él itt. Ráérsz Ülni a számítógép előtt és keményen beolvasni, amiről Te is tudod, hogy igaz. Remélem, soha nem fogsz közmunkára szorulni és élvezheted a felhőtlen érpataki életet!

Yasashi Tanuki 2011.12.21. 21:26:42

@Czirok Péter: Nagyon sok nyugdíjas él kb. ekkora összegből. Igaz, hogy azok a nyugdíj mellett a kertjüket is művelik. Ne felejtsük el, hogy pár hónapig árkot ásnak és utána hosszú hónapokig ingyen pénzt kapnak és számba se lehet venni azt az összeget amit eddig felszedtek mindenféle segély formájában. Elég volt már az ingyenélésből. Kellene egy határt húzni és aki 3 éven keresztül folyamatosan segélyt kap az ne kaphasson többé semmit a közösből.

Ilyen nincs, hogy egy népes csoport egészséges munkaképes korú felnőttei arra alapozzák a saját és gyerekeik életét, hogy majd az állam azaz mi az adót fizetők eltartják őket!!!

érpataki 2011.12.22. 08:11:30

@Czirok Péter: jajj bubukám,nem kiabálok,okosnak képzeled magad,de ez sajnos pont az ellentéte,nem tudod máshol kiélni magad te ludacska,,figyelj bubukám,menj be személyesen a polgármesteri hivatalba és add ott elő a nagy szókincsed és a számitógéphez való mindenttudásod,panaszaid,hidd el a polgármester meghallgat,biztosan szán rád időt,mert ő ilyen.a sok luddal biztosan ikrek vagytok,mert ő is a nagy betűimet sérelmezi az árva mélyszegény,jajj nem !!!!megvan!!!a sok lúd meg te ,de butus vagyok..megvan.... az két lúd,tehát sok lúd...nem sajnáltatni kell magukat az embereknk,aki élni akar,megélni és épeszű,az tudja a menetet,dolgozom ,élek,megélek...vagy legalábbis próbálok és örülök,hogy kapok lehetőséget helyben dolgozni,mert az ilyenekt máshol nemigen alkalmazzák,tehát még jó helyzetben is vannak..!!!ennyi!!!!baráti üdv neked bubu

érpataki 2011.12.22. 08:22:45

@sok lúd: nekem nincs bajom veled ,sem a gyengeelmére valló felfogásoddal,addig mig nem ily módon próbálod hangoztatni.és te???te nem a számítógép előtt ülsz véletlen?mi a bajod,hogy nem te ülsz a polgármesteri székben????igen ülsz,mert te biztosan csak ülnél,ugy mint most,amikor ezt olvasod,de az a polgármester nem ül,hanem tesz,és jól,nagyon jól!!!!!nem akar dolgozni ennyiért valaki?ne tegye,nem kötelező,akkor mi a baj??enni,inni,baszni mindenki tud,de ehhez dolgozni is kell,aki felfogja az él és próbál alakitani a helyzetén.nem izlik a közmunka,annak nem izlene másmilyen munka sem!jó a közmunka,kapok fizetést,mégha csak a rezsire elég csak,de akkor is azt már ki tudom fizetni,póbálkozom mostmár más munkával is hiszen látják akarom és bizom és tudom reménykedem és előbb utóbb jobb lesz.ez nem kacsa ....

Czirok Péter · http://www.romalap.eu/ 2011.12.22. 09:33:03

@érpataki: Látom, azért tanulékony kis elmebeteg vagy lórikám, képes voltál megtanulni, hogyan kell a caps lock billentyűt megnyomni.

A lényegre válazolj, te "humanista", miért nem állsz be árkot ásni havi 40 valamennyiért úgy, hogy még pénzt sem kapsz érte, mert helyetted az önkormányzat kifizeti belőle a "rezsiket". Ha meg szüksége van a településnek ingyen muskásra, akkor jól megbünteti kivilágítatlanul tolt kerékpárja miatt a rendőr és mivel kifizetni a bírságot úgy sincs miből, kegyesen megengedik, hogy ledolgozza.

Na eriggy, oszt dolgozz, ne a napot és az adófizetők pénzét lopjad itt. Eriggy árkot ásni, lehetőleg esőben! Vagy dögölj éhen...Igaz, ha mész akkor is éhen döglesz!

érpataki 2011.12.22. 09:53:12

@teddy86: Nálad a szó!!!!IGAZ!!!

érpataki 2011.12.22. 09:58:35

@Yasashi Tanuki: Azért van még ember,aki jól látja és érti a helyzetet,mint Ön is.Többet próbálok dolgozni,hogy jobb legyen a megélhetésem, eltartsam a családom,de többet is vonnak le,hogy a mélyszegényeket is tartsam el,de akkoris megyek és teszem a dolgom...

érpataki 2011.12.22. 10:16:34

@Czirok Péter: Mondom én Péter vagy soklúd,vagy nevezze magát annak aminek akarja,én dolgozom,ha nem lenne munkám,akkor igenis elmennék árkot ásni,de nem ám gödröcskét,amiket Érpatakon ásókáznak hónapokig,hanem mély árkot,tudja Uram olyan mélyet,amiben a szemetet jól el lehet földelni.Kivilágitatlan kerékpárok...húha haladunk,nehogy azt sérelmezze legközelebb,hogy a lakásokon díszként használt mászó mikulásokat miért nem büntetik meg a rend őrei,hisz biztosan lopni mennek...!Az utolsó mondatait figyelmen kivül hagyom,mert az már valóban tiszteletlenséget tükröz.Lehet vitázni,vitatkozni,de azért senki se dögöljön éhen!Nem hallottam még olyat,hogy dolgozott és éhen döglött.

érpataki 2011.12.22. 10:19:53

@Czirok Péter: Aki dolgozik,nem döglik éhen,hanem próbál javítani életkörülményein!

érpataki 2011.12.22. 10:36:48

@Czirok Péter: Nem a szám jár,hanem a kezem,azt követeled ássak árkot?Neked szívesen megásom,melyik parcellába kéred?

khmm... 2011.12.22. 19:24:26

@Czirok Péter: Van merszed ingyenélésről beszélni...?????

Te megélhetési politikus!

Munkás 2011.12.22. 19:55:04

Üdvözlök minden kedves és kevésbé kedves hozzászólót! Amit itt összehordtok az nagyon vicces!!!Először is: én részt veszek ezen a szerintetek közmunkán. Nos ez nem is közmunka:) mert ez egy külön program. Magunk közt Földmunkaprogramnak nevezzük. Biztos van egy komolyabb neve is de semmiképp nem közmunka. Másodszor: azt a "rongyos 40 valamennyi"-t nem itt helyi szinten határozzák meg, hanem országos szinten. Akinek nem tetszik menjen reklamálni Orbánhoz meg a disznajaihoz. Ezen a blogon olyanok vitáznak akiknek semmi közük az itt felhozott témához, de aki felhozta ezt az sem igazán tudja miről beszél mivel szarral dobálózni bármelyik szarrágó tud. Harmadszor: én nem vagyok sem ingyenélő sem mélyszegény. Ha még egyszer általánosítani akartok, akkor legyetek szívesek tájékozódjatok ilyen téren is! Két gyerek eltartása szerintem nem mélyszegénység de nem is ingyenélés. Bár a mostani kormány azt szeretné, hogy megdögöljünk. Tesz is ezért bőséggel... Negyedszer: ez a program nem ér itt véget. Ugyanis a következő 3 hónap a föld megmunkálása a vetés és a betakarítás időszaka lesz, ahol a megtermelt javak 90%-a minket fog illetni ( a maradék 10% a következő program vetőmagja lesz). A 90% akármi ( azért ennek nevezem mivel minden területre be lesz vizsgálva mit lehet termelni) pénzé tétele után egy gyors osztással az a 40 akármennyi rögtön felugorhat 60-70 akármennyire is. Na erre varjatok gombot!!! Bár a jövő évi termés nem biztos de akkor meg elégedjen meg a paraszt ezzel az összeggel. Ez benne van a pakliban. Ezt mindenki tudta amikor aláírta a szerződését. Ötödször: a napi 8 óra munkát ÉN a lehető legnagyobb mértékben teljesítem. Miért? Mert nálunk a munka nem büdös. A kapott feladatokat a legjobb tudásom szerint teljesítem. Hatodszor: nagyon bízom abban, hogy a elkövetkező időszakban az ami itt Érpatakon folyik kicsiben országos szintűvé válik és ez az nép felébred csipkerózsika álmából. De az az ilyen szarkavarók végét is fogja jelenteni. További jó szarkavarást!

sok lúd 2011.12.22. 20:36:26

@Munkás: Kedves Munkás!
Köszönöm a részletes felvilágosítást. Kérlek tudasd velem, hogy ha nem jártam kellő képen körbe az egészet, hol tájékozódhatok. Hol van már olyan terület Érpatakon, ahol ez a földprogram működik, ahol már a terület beültetése, megművelése folyamatban van! Ígérem, készítek róla fotókat és meg is írom, elvégre ez szépen hangzik!

Köszönöm a segítséged!

Yasashi Tanuki 2011.12.22. 21:57:44

@érpataki: Ilyen szempontból épp időben jött a válság. A fidesz még táplálta volna a szavazóbázisát, kitalálták az európai cigánystratégiát, de már nincs miből osztogatni. Hamarosan leáll a szociális segélyezés, összezsugorodik a nyugdíjalap, az orvosok is elmennek jobb helyekre, majd rájönnek a paraziták, hogy már nincs olyan, hogy minden jár. Persze mire ezt megértik addig lesz pár "éhséglázadás".

Ahogy azt Derdák Tibor a cigányok nagyeszű védelmezője is megmondta, át kell állnunk az USA-beli vagy az Indiában működő rendszerre, ahol az ember a saját tehetségéből és lehetőségei szerint él, nem másokat pumpolva.

Munkás 2011.12.23. 16:08:58

Üdv! Szerinted decemberben ezen az éghajlaton hol ültetnek? Melyik az a növény amelyik ilyenkor befogan? A déli féltekén ilyenkor van nyár, ott lehet ültetgetni. Ha fényképek kellenek menjél be a Polgármesteri Hivatalba, onnan lehet kérni. Le vagyunk fényképezve munka közben, hogy milyen volt és milyen lett a megművelendő terület.

Munkás 2011.12.31. 19:29:33

Na mi a helyzet? Nem jelentkeztél a fényképekért. Vagy ez már nem is olyan fontos???

Munkás 2012.01.08. 14:23:59

Látom a hősködés az megy a szájkarate meg a jólbeszólok a polgármesternek. Ebből ki vagytok tanulva rendesen. Én igazán sajnállak benneteket. Nem láttok tovább az orrotoknál. Bár ha jól belegondolok amekkora van nektek attól nem is lehet jól látni. Gyalázkodhattok felhívhatjátok a figyelmet a véleményetekre, de ez annyira szánalmas amit csináltok, hogy ezen már nevetni sem tudok. Nézzetek szét az országban. Tudjátok meg már nem sok időtök van. Addig meg gyalázkodjatok nyugodtan.Már senkit nem érdekel...

Munkás 2012.01.17. 18:48:35

@sok lúd: Még mindig nem, mentél a képekért amik bizonyítanák, hogy azért nem is szar fényezésről van szó, hanem szarkavarásról és az is csak a ti részetekről. Nem baj. Ezzel el is árultad magad. Itt nem az igazságról van szó. Lehet meg tudsz vezetni pár hozzád hasonló idiótát, de az már senkit nem érdekel...
süti beállítások módosítása