„Meddig lesz még úr a betyárság
És pulyahad mi, milliók?
Magyarország népe meddig lesz
Kalitkás seregély-fiók?”

Facebook

erpatakibetyarok.blog.hu

2011.12.21. 11:47 sok lúd

A rendkívüli mikulás ajándék: Boldog karácsonyt érpataki óvodások!

Mikulás napon kapták meg az érpataki szülők az óvodáztatási támogatásról szóló határozatokat. A polgármesteri hivatal előtt nagy vitatkozásra lettem figyelmes. Az egyik szülő méltatlankodott, mert a határozat szerint annyit hiányzott a gyereke az óvodából, hogy nem jogosult a támogatásra.

Teljesen jogos, a törvény az törvény. Azért jár a támogatás, ha a gyereket járatja az óvodába.
Egyszer csak azt látom, hogy jön kifelé ingerülten a következő szülő is, a harmadik is, a negyedik is. Az ötödik már-már könnyes szemmel. Érdeklődni kezdtem a szülőktől, hogy mi
zajlik itt. Milyen rendkívüli járvány, vagy esetleg fertőzés söpört végig az érpataki óvodában, amitől ez a rengeteg hiányzás kialakult.

Elképesztő történetek kerültek napvilágra. A szakképzett óvónők, ha már a gyereknek kicsit folyik az orra, vagy bármi tünet van arra, hogy talán valamilyen betegsége lehet, azonnal telefonálnak a szülőknek, „jöjjenek, vigyék haza a gyereküket!” Ez nem mindenkinél működik így. Vannak olyan gyerekek, akik bármilyen betegek, akkor sem küldik haza őket. „Délután telefonált az óvónő, de az egész napjára hiányzás lett beírva.”

Az érpataki szülők jogtisztelők, viszont nem jogászok. Senki nem hívja fel a figyelmüket,
hogy mekkora hiányzási szám után vonják meg tőlük az óvodáztatási támogatást. Teljes a
tanácstalanság, ez a 10 ezer forint így karácsony előtt pokolian nagy érvágás a szülőknek.

Utánajártam, kb. 20-25 gyerek nem kapott támogatást a sok hiányzás miatt. Elképesztő annak a tudatában, hogy Érpatak 60 fős óvodát üzemeltet.

Remélem, amikor azok az óvónők és hivatali dolgozók, akik ebben tevékenyen részt vettek,
boldogok. Boldogan fogják átadni a szeretteiknek a drága ajándékokat a karácsonyfa alatt.
Nem úgy, mint az a 20-25 család, akiktől elvették ennek a lehetőségét, akiktől ezzel a 10
ezer forinttal nem a pénzt vették el, hanem a karácsonynak, az ajándékozásnak, esetleg a
karácsonyi ebédnek a lehetőségét…

Gratulálok, Boldog karácsonyt mindenkinek!

Sok lúd

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://erpatakibetyarok.blog.hu/api/trackback/id/tr613453194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

érpataki 2011.12.21. 13:24:15

DE JÓ MINDIG MINDENÉRT MÁST OKOLNI!MINDIG A SEGÉLYÉRT SIRÁNKOZNAK!KIK IS????INKÁBB NEVELJÉK MEG A PULYÁIKAT ÉS IGENIS NE MENJEN A KÖLYÖK OVIBA,HA EGYBEN VAN TAKNYA- NYÁLA!ÁLLANDÓAN A SEGÉLYT AKARJÁK,HOL EZÉRT,HOL AZÉRT,HOL A PULYÁÉRT!KIKNEK IS JÁR EZ A SEGÉLY?MIHEZ IS VAN KÖTVE?A SZÜLŐNEK NEM LEHET MAGASABB ISKOLAI VÉGZETTSÉGE 8 ÁLTALÁNOSNÁL,NA DE HA A SZÜLŐ TANULATLAN,AKKOR VALÓSZINŰ NEM IS DOLGOZIK,TEHÁT AKKOR MRGINT OTT KÖTÜNK KI,HOGY A PULYA UTÁN JÁRÓ SEGÉLYBŐL AKAR ÉLNI.VÁLLALTA A KÖLYKÖT AKKOR TARTSA EL ÉS NE TARTASSA EL!!!!MI KÖZE ENNEK A KARÁCSONYHOZ!MIÉRT NEM SPÓROLT ÉV KÖZBEN??HIHIHI,JA MERT NEM VOLT MIBŐL?!FELVESZNEK EZEK A SIRÁNKOZÓ EMBEREK ANNYI PÉNZT,HOGY NEM KELL ŐKET SAJNÁLNI,HISZEN HA NEM DOLGOZNAK, AKKOR MIBŐL IS ÉLNEK???HÁT SEGÉLYBŐL!!!!AKKOR MI ITT A PROBLEMA???ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ A TÖKÖM KI VAN...

Yasashi Tanuki 2011.12.21. 21:20:59

Akinek az a pár ezer forint pokolian hiányozni fog, amellett, hogy a gyereke ingyen eszik az óvodában mellette még családi pótlékot és ki tudja hányféle segélyt vesz fel a gyerekre hivatkozva, az inkább adja örökbe a gyerekét.
Az egész óvodáztatási támogatás nonszensz. Európában mindenhol tízszer ekkora összegbe kerül az óvoda, csak nálunk van ez a rendszer, hogy 1 millió tart el 9 milliót és annak kell pénzt adni az óvodáért akinek az adójából amúgy is fenntartják az egész intézményrendszert, az ingyenélők gyerkeinek pedig ingyen jár minden. Az vállaljon gyereket aki el is tudja tartani!

érpataki 2011.12.22. 10:28:18

@Yasashi Tanuki: Istenem,de szimpatikus ön nekem!

Munkás 2011.12.23. 19:13:08

Üdv! Ehhez is hozzá kell szólnom úgy érzem. Miért is küldik haza a gyerekeket? Mivel a gyermeken betegségre utaló jeleket fedeztek fel. Ilyenkor mi a teendő? ELVISZEM ORVOSHOZ. Az orvosnak az a feladata, hogy megállapítsa beteg vagy nem. Mi a kötelessége? Igazolást ad egyrészt arról, hogy megjelent, másrészt arra az időszakra amíg lábadozik. Ehhez nem kell jogi diploma. Ha a szülő nem viszi orvoshoz megérdemli, hogy igazolatlan napok miatt elvegyék a támogatást. Aki nem hajlandó igazodni a REND-hez az menjen amerre tetszik. Nem kötelező senkinek sem itt lakni.

sok lúd 2011.12.23. 19:24:06

@Munkás: Üdv!
Azért van lehetőséged hozzá szólni, mert mindenki véleménye számít. Természetesen ebben is igazad van, senki nem várja el, hogy igazolatlan hiányzások mellett kapjon a szülő támogatást. A probléma nem az igazolatlan hiányzások miatt van. Az igazolt hiányzások mértékével, mivel az haladja meg a határt, ami miatt nem kapnak a szülőt óvodáztatási támogatást. Minden másban én is egyet értek, mert ami jogszabály, az jogszabály!

KóserKároly 2011.12.25. 01:01:35

@Munkás: Ühüm, csak azt elfelejted, hogy az óvónéni elküldi a gyereket orvoshoz DÉLUTÁN. Majd beírja a gyereket hiányzónak EGÉSZ NAPRA. Ugyebár, ez nem jogszerű. Ráadásul pont arról ír sok lúd, hogy sokszor INDOKOLATLANUL küldik orvoshoz a gyereket, ergo nem kap igazolást. Akkor ki a hülye meg a szemét?

KóserKároly 2011.12.25. 01:03:05

@érpataki: Szívemből kívánom, hogy veszítsd el egyszer az állásodat. Próbálj meg megélni. Segélyből ugyanis nem lehet. Aki pedig úgy gondolja, hogy ne vállaljon gyereket, akinek nincs minimum havi nettó kétszázezres fizetése, az ne siránkozzon, ha fogy a népesség. Pfuj, gusztustalan anyagias hozzáállás.

érpataki 2011.12.26. 14:33:50

@KóserKároly: Agyalágyult.Erre nincs mit irnom,bunkóság.Itt aki gusztustalan az ÖN!Az ilyen bunkóknak én nem kívánok semmit sem,sem szívből sem sehogy!Egyetlen irásos példát nem tudnának mutatni,hogy beírták az óvónénik a gyereket hiányzónak,ha fél napot az oviban töltött a gyerek..nézzen már jobban utána!KÓSER ÚR az ön szive,szája,agya egy helyen van a seggén!!Boldog karácsonyt!

KóserKároly 2011.12.29. 13:37:43

@érpataki: Tipikus troll. Értelmes kritikára képtelen, csupán személyeskedő, érdemi tartalmat nélkülöző hablatyra. Gratulálok. Önnek is szívből kívánok áldott karácsonyt, és sikerekben gazdag boldog új évet!

Munkás 2011.12.31. 19:27:50

Érdekes az én gyerekem is idejár. Még sosem küldték haza indokolatlanul. Nem értem minek kell ez a ( előző cikk után szabadon) szarral dobálózás. Ez az Óvoda egy teljesen igényesen felújított és igen komolyan felszerelt Óvoda megfelelő személyzettel. Vannak helyek ahol a fűtést sem tudják kifizetni az önkormányzatok... Oda mit írnátok???? Csak ismételni tudom magamat: Ha nem tetszik a RENDSZER KÖLTÖZZ EL!!!! Most még van hova...
süti beállítások módosítása